TY - JOUR ID - 117902 TI - تاثیر تغییر ویسکوزیته خوراک و دمای آلاینده واحد تولیدی فرآورده سنگین نفتیHVO بر میزان انتشار آلاینده CO با رویکرد کاهش مصرف انرژی JO - مطالعات علوم محیط زیست JA - JESS LA - fa SN - 2588-6851 AU - شفایی, سید باهر AU - نبی بید هندی, غلامرضا AU - کرباسی, عبدالرضا AU - امیری, محمد جواد AD - سید خندان، خیابان خواجه عبدالله انصاری، خیابان شهید عراقی، پلاک 7، طبقه اول AD - استاد، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران AD - دانشیار، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران AD - استادیار، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 5 IS - 4 SP - 3136 EP - 3141 KW - "انتشار آلاینده "CO KW - "فرآورده سنگین نفتی "HVO KW - "ویسکوزیته خوراک" KW - "دمای آلاینده" KW - "کاهش مصرف انرژی" DO - N2 - واحد تولیدی فرآورده های HVO از جمله واحد های پالایشگاهی آلاینده می باشد که غالبا میزان انتشار آلاینده های SOx|، NOx، THC، CO2 و CO بالاتر از استاندارد را داشته است، با بررسی پارامترهای عملیاتی و تعیین میزان اثرگذاری آنها بر آلاینده ها، ویسکوزیته خوراک بعنوان یکی از پارامترهای مهم شناسایی و بعنوان معیار ارزیابی تعیین شد. با استفاده از چند خوراک با مشخصه ویسکوزیته متفاوت، کاهش دمای آلاینده ، تغییر دمای محفظه احتراق (بعنوان بخش مصرف کننده انرژی) و تنظیم سایر شرایط فرآیندی و تولید محصول در دو طبقه بندیLHVO و HHVO میزان آلاینده CO اندازه گیری شد. میزان آلاینده CO خروجی از فرآیند تولید LHVO به مراتب کمتر از تولید HHVO می باشد و با افزایش ویسکوزیته خوراک و کاهش دمای آلاینده خروجی از راکتور، این میزان کاهش می یابد که بعنوان مثال مقدار آلاینده CO خروجی در شرایط یکسان فرآیندی، با میزان mg/nm3 1280 در فرآیند تولید LHVO به میزان mg/nm31740 در فرآیند HHVO افزایش یافته و همچنین مقدار این آلاینده خروجی در فرآیند تولیدHHVO از mg/nm31619 در وضعیت خروج عادی به mg/nm3690 در وضعیت کاهش دمای آلاینده ، کاهش یافته است. نهایتا نتایج بدست آمده مطابق با پارامتر های تعیین شده مقایسه، تحلیل و گزارش شد. UR - https://www.jess.ir/article_117902.html L1 - https://www.jess.ir/article_117902_bb333fc4703b4fab634f4fec1db4e121.pdf ER -