TY - JOUR ID - 136620 TI - بررسی کیفیت میکروبی و کلرزنی آب آشامیدنی روستاهای شهرستان میانه و نقش شرکت آب و فاضلاب روستایی در بهبود کیفیت آن JO - مطالعات علوم محیط زیست JA - JESS LA - fa SN - 2588-6851 AU - صفری, غلامحسین AU - سالم, صابر AU - مسافری, محمد AD - گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران. AD - مرکز تحقیلات سلامت و محیط زیست، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی تبریز Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 6 IS - 4 SP - 4159 EP - 4168 KW - "میانه" KW - "آب آشامیدنی" KW - "کیفیت میکروبی" KW - "مناطق روستایی" KW - "شرکت آب و فاضلاب روستایی" DO - N2 - هدف از این مطالعه، بررسی کیفیـت میکروبی آب آشامیدنی روسـتاهای شهرستان میانه و نقش شرکت آب و فاضلاب روستایی (آبفار) در بهبود کیفیت میکروبی آب می‌باشد. تعداد50 روسـتا بصورت تصادفی طبقه بندی شده براساس تخصیص متناسب انتخاب و از هر روستای منتخب در هر ماه یک نمونه میکروبی از شبکه توزیع و در کل 150 نمونه میکروبی طی مدت 3 ماه بر اساس 4 معیار کلیفرم کل، کلیفرم گرماپای (اشرشیاکلی)، میزان کلر آزاد باقیمانده و pH مورد سنجش قرار گرفت. بر اساس نتایج حاصله، درصد مطلوبیت کلر آزاد باقیمانده در روستاهای تحت پوشش، غیرتحت پوشش و کل روستاها به ترتیب 23/28، 02/12 و 57/20 درصد می‌باشد. بر اساس رهنمود سازمان جهانی بهداشت و مطلوبیت شاخص اشرشیاکلی، کیفیت میکروبی آب آشامیدنی در روستاهای تحت پوشش در وضعیت عالی (66/94 درصد)، در روستاهای غیر تحت پوشش در وضعیت ضعیف (68 درصد) و در کل روستاهای شهرستان میانه در وضعیت خوب (34/81 درصد) می‌باشد. بطور کلی، وضعیت کیفیت میکروبی آب آشامیدنی در روستاهای تحت پوشش نسبت به روستاهای غیر تحت پوشش بسیار مطلوب‌ می‌باشد. این نتایج بیانگر نقش بسیار مهم و موثر شرکت آب و فاضلاب روستایی در تامین آب سالم و بهداشتی از نقطه نظر کیفیت میکروبی در مناطق روستایی می‌باشد. UR - https://www.jess.ir/article_136620.html L1 - https://www.jess.ir/article_136620_feadbcc96459ae8894ee01a4f83c8ca2.pdf ER -