%0 Journal Article %T تاثیر تغییر ویسکوزیته خوراک و دمای آلاینده واحد تولیدی فرآورده سنگین نفتیHVO بر میزان انتشار آلاینده CO با رویکرد کاهش مصرف انرژی %J مطالعات علوم محیط زیست %I مرکز فناوری های پایش آلودگی هوا و آب و سامانه های انرژی %Z 2588-6851 %A شفایی, سید باهر %A نبی بید هندی, غلامرضا %A کرباسی, عبدالرضا %A امیری, محمد جواد %D 2020 %\ 12/21/2020 %V 5 %N 4 %P 3136-3141 %! تاثیر تغییر ویسکوزیته خوراک و دمای آلاینده واحد تولیدی فرآورده سنگین نفتیHVO بر میزان انتشار آلاینده CO با رویکرد کاهش مصرف انرژی %K "انتشار آلاینده "CO %K "فرآورده سنگین نفتی "HVO %K "ویسکوزیته خوراک" %K "دمای آلاینده" %K "کاهش مصرف انرژی" %R %X واحد تولیدی فرآورده های HVO از جمله واحد های پالایشگاهی آلاینده می باشد که غالبا میزان انتشار آلاینده های SOx|، NOx، THC، CO2 و CO بالاتر از استاندارد را داشته است، با بررسی پارامترهای عملیاتی و تعیین میزان اثرگذاری آنها بر آلاینده ها، ویسکوزیته خوراک بعنوان یکی از پارامترهای مهم شناسایی و بعنوان معیار ارزیابی تعیین شد. با استفاده از چند خوراک با مشخصه ویسکوزیته متفاوت، کاهش دمای آلاینده ، تغییر دمای محفظه احتراق (بعنوان بخش مصرف کننده انرژی) و تنظیم سایر شرایط فرآیندی و تولید محصول در دو طبقه بندیLHVO و HHVO میزان آلاینده CO اندازه گیری شد. میزان آلاینده CO خروجی از فرآیند تولید LHVO به مراتب کمتر از تولید HHVO می باشد و با افزایش ویسکوزیته خوراک و کاهش دمای آلاینده خروجی از راکتور، این میزان کاهش می یابد که بعنوان مثال مقدار آلاینده CO خروجی در شرایط یکسان فرآیندی، با میزان mg/nm3 1280 در فرآیند تولید LHVO به میزان mg/nm31740 در فرآیند HHVO افزایش یافته و همچنین مقدار این آلاینده خروجی در فرآیند تولیدHHVO از mg/nm31619 در وضعیت خروج عادی به mg/nm3690 در وضعیت کاهش دمای آلاینده ، کاهش یافته است. نهایتا نتایج بدست آمده مطابق با پارامتر های تعیین شده مقایسه، تحلیل و گزارش شد. %U https://www.jess.ir/article_117902_bb333fc4703b4fab634f4fec1db4e121.pdf