%0 Journal Article %T بررسی عوامل موثر بر الگوی مصرف پایدار مواد غذایی ارگانیک در زاهدان (با رهیافت توبیت هکمن)  %J مطالعات علوم محیط زیست %I مرکز فناوری های پایش آلودگی هوا و آب و سامانه های انرژی %Z 2588-6851 %A حسن زهی, بهزاد %A دادرس مقدم, امیر %D 2021 %\ 10/23/2021 %V 6 %N 3 %P 4083-4092 %! بررسی عوامل موثر بر الگوی مصرف پایدار مواد غذایی ارگانیک در زاهدان (با رهیافت توبیت هکمن)  %K " محصولات ارگانیک " %K " الگوی مصرف پایدار " %K " الگوی توبیت هکمن " %R %X موادغذایی ارگانیک عاری از هرگونه مواد شیمیایی و مصنوعی همچون آفت‌کش‌ها، سموم، مواد نگهدارنده‌، کودهای شیمیایی و به طور کلی هرگونه آلاینده می‌باشد و به حفظ محیط زیست کمک شایانی می‌کند. تقاضای مصرف کنندگان عامل اصلی شکل گیری توسعه کشاورزی ارگانیک می‌باشد. موضوعات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سلامت بر مصرف پایدار موادغذایی ارگانیک تاثیر گذار است. تحقیق حاضر برآن است تا عوامل موثر برالگوی مصرف پایدارموادغذایی ارگانیک در زاهدان را با استفاده از الگوی توبیت هکمن مورد سنجش قرار دهد. نمونه آماری این پژوهش شامل 384 نفر از خانوارهای شهر زاهدان می‌باشد. نتایج نشان داد که سن، تعداد افراد خانوار، تجربه، درآمد، سینمارفتن، نمایشگاه رفتن، شرکت در جلسات محیط زیست، شرکت در جلسات موسیقی، استفاده ازفضای مجازی، درصد استفاده از فضای مجازی، موادغذایی برچسب دار مصرف کردن، ورزش کردن، درآمد بالا، قیمت سایر مواد غذایی غیر ارگانیک بر تمایل به مصرف مواد غذایی ارگانیک در شهر زاهدان تاثیر مثبت و معنی‌داری دارد. همچنین متغیرهای موقعیت جغرافیایی، جنسیت، میزان مصرف گوشت، استفاده از مواد شیمیایی، قیمت محصولات ارگانیک بر میزان تمایل به مصرف مواد غذایی ارگانیک در زاهدان اثرگذاری منفی دارد. در بین عوامل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سلامت به ترتیب سطح قیمت مواد غذایی، درصد استفاده از فضای مجازی، سینما رفتن و ورزش کردن بیشترین تاثیر را بر تمایل به مصرف مواد غذایی ارگانیک در زاهدان دارد. لذا با توجه به عامل اقتصادی تاثیر گذار قیمت مواد غذایی ارگانیک بر تمایل به مصرف مواد غذایی ارگانیک پیشنهاد می‌شود که دولت برای حمایت از مصرف کنندگان بر کنترل قیمت مواد غذایی ارگانیک نظارت داشته باشد. در نهایت با توجه به تاثیر مثبت شرکت در جلسات محیط زیستی در الگوی مصرف مواد غذایی ارگانیک در زاهدان، پیشنهاد می‌شود که آگاهی‌‌های عمومی نسبت به محیط زیست و محصولات ارگانیک در جهت افزایش مصرف این گونه از محصولات سالم در سطح جامعه صورت گیرد. %U https://www.jess.ir/article_136321_73b4ac0992db3e3db93081726bcb08b7.pdf