%0 Journal Article %T بررسی کیفیت میکروبی و کلرزنی آب آشامیدنی روستاهای شهرستان میانه و نقش شرکت آب و فاضلاب روستایی در بهبود کیفیت آن %J مطالعات علوم محیط زیست %I مرکز فناوری های پایش آلودگی هوا و آب و سامانه های انرژی %Z 2588-6851 %A صفری, غلامحسین %A سالم, صابر %A مسافری, محمد %D 2021 %\ 12/22/2021 %V 6 %N 4 %P 4159-4168 %! بررسی کیفیت میکروبی و کلرزنی آب آشامیدنی روستاهای شهرستان میانه و نقش شرکت آب و فاضلاب روستایی در بهبود کیفیت آن %K "میانه" %K "آب آشامیدنی" %K "کیفیت میکروبی" %K "مناطق روستایی" %K "شرکت آب و فاضلاب روستایی" %R %X هدف از این مطالعه، بررسی کیفیـت میکروبی آب آشامیدنی روسـتاهای شهرستان میانه و نقش شرکت آب و فاضلاب روستایی (آبفار) در بهبود کیفیت میکروبی آب می‌باشد. تعداد50 روسـتا بصورت تصادفی طبقه بندی شده براساس تخصیص متناسب انتخاب و از هر روستای منتخب در هر ماه یک نمونه میکروبی از شبکه توزیع و در کل 150 نمونه میکروبی طی مدت 3 ماه بر اساس 4 معیار کلیفرم کل، کلیفرم گرماپای (اشرشیاکلی)، میزان کلر آزاد باقیمانده و pH مورد سنجش قرار گرفت. بر اساس نتایج حاصله، درصد مطلوبیت کلر آزاد باقیمانده در روستاهای تحت پوشش، غیرتحت پوشش و کل روستاها به ترتیب 23/28، 02/12 و 57/20 درصد می‌باشد. بر اساس رهنمود سازمان جهانی بهداشت و مطلوبیت شاخص اشرشیاکلی، کیفیت میکروبی آب آشامیدنی در روستاهای تحت پوشش در وضعیت عالی (66/94 درصد)، در روستاهای غیر تحت پوشش در وضعیت ضعیف (68 درصد) و در کل روستاهای شهرستان میانه در وضعیت خوب (34/81 درصد) می‌باشد. بطور کلی، وضعیت کیفیت میکروبی آب آشامیدنی در روستاهای تحت پوشش نسبت به روستاهای غیر تحت پوشش بسیار مطلوب‌ می‌باشد. این نتایج بیانگر نقش بسیار مهم و موثر شرکت آب و فاضلاب روستایی در تامین آب سالم و بهداشتی از نقطه نظر کیفیت میکروبی در مناطق روستایی می‌باشد. %U https://www.jess.ir/article_136620_feadbcc96459ae8894ee01a4f83c8ca2.pdf