نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 فارغ التحصیل کارشناسی ارشد بیابانزدایی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی کرج دانشگاه تهران
2 فارق التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی_ مدیریت مناطق بیابانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
3 دانشجوی دکتری مدیریت محیط زیست ، دانشکده محیط زیست ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد علوم و تحقیقات ، تهران ، ایران
4 فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، گروه محیط زیست و منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس. نور. مازندران. ایران
چکیده
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
نویسندگان [English]
Introduction
According to the United Nations definition in 1986, food security is defined as the access of all people to adequate food at all times to maintain a healthy body(FAO Stat 2014). According to this definition, food availability, access to food and sustainability in food intake are the three main pillars(Argent 2019). Food safety and food safety are now addressed in development documents and used by officials. Food security is the access of all members of a society to adequate and healthy food for a healthy and active life at all stages of life, and household income is an important factor in ensuring food security in a social system(HLPE 2013; Development 1995). In recent years, unsustainable agricultural system has led to instability in production and
کلیدواژهها [English]