روند فعلی حفاظت عمومی از محیط زیست، در ایران به شکلی است که بسیاری از منابع طبیعی با مخاطرات جدی و حتی انقراض روبرو هستند. حفظ محیط زیست و منابع طبیعی به عنوان یکی از سه رکن توسعه پایدار، نقش بنیادینی در توسعه آینده کشورها دارد؛ در این میان تالابها از جمله منابع و مواهب غنی هستند که با خطر جدی روبرو هستند. تالابها به دلیل تدارک و تنظیم آب، نقش اساسی در حفظ تنوع زیستی و اکوسیستم منطقه داشته و به لحاظ تنوع زیستی غنیتر از زمینهای مجاور بوده و دارای ارزشهای زیست محیطی و اقتصادی بسیار زیادی میباشند. با توجه به اهمیت روز افزون تالابها در حیات انسانها و خشکیدگی فراگیر و مدیریت ضعیف سالهای اخیر در کشور ما این نیاز احساس میشود تا از منظر حقوقی دلایل این امر مورد نقد و بررسی واقع شود. این نوشتار با پیروی از اهداف کنوانسیون رامسر مبنی بر حفاظت از تالابها و استفاده معقول جوامع محلی اطراف آن، در صدد است با نگاهی آسیب شناسانه قوانین و مقررات موجود در نظام حقوقی ایران را مورد نقد و ارزیابی قرار داده و ضمن بیان نواقص و کاستیهای موجود داخلی، در نهایت سعی میگردد دستاوردهای این تحقیق به عنوان الگوی مطلوب حفاظت از تالابها ارائه گردد.
طاهری, محسن, بای, پوریا. (1397). نقد و بررسی چالشهای نظام حقوقی ایران در حفاظت از تالابها و ارائه الگوی مطلوب. مطالعات علوم محیط زیست, 3(1), 619-631.
MLA
محسن طاهری; پوریا بای. "نقد و بررسی چالشهای نظام حقوقی ایران در حفاظت از تالابها و ارائه الگوی مطلوب". مطالعات علوم محیط زیست, 3, 1, 1397, 619-631.
HARVARD
طاهری, محسن, بای, پوریا. (1397). 'نقد و بررسی چالشهای نظام حقوقی ایران در حفاظت از تالابها و ارائه الگوی مطلوب', مطالعات علوم محیط زیست, 3(1), pp. 619-631.
VANCOUVER
طاهری, محسن, بای, پوریا. نقد و بررسی چالشهای نظام حقوقی ایران در حفاظت از تالابها و ارائه الگوی مطلوب. مطالعات علوم محیط زیست, 1397; 3(1): 619-631.