1
استادیار گروه مهندسی عمران دانشگاه ایت الله العظمی بروجردی(ره) بروجرد ایران
2
گروه عمران آب و سازه های هیدرولیکی دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی (ره) بروجرد ایران
چکیده
با توجه به مواردی همچون تغییر اقلیم گسترده و در نتیجه افزایش خشکسالی، رشد جمعیت انسانی و به تبع آن افزایش تقاضای جهانی برای انرژی و آب، ساخت پروژههای بزرگ سدسازی افزایش یافته است. با این حال بدون تحقیقات جامع، یک پروژه بزرگ مانند سد اثرات برگشت ناپذیر و پیشبینی نشده زیادی بر محیط زیست خواهد گذاشت. بررسی سوابق اجرای پروژههای سدسازی نشان میدهد که بسیاری از آنها بدون توجه به ملاحظات زیست محیطی طراحی و مورد بهرهبرداری قرار گرفتهاند؛ از اینرو مسبب بروز آلودگیهای مختلف و تخریب بخشهای عمدهای از منابع طبیعی گردیدهاند. در این پژوهش ارزیابی اثرات زیست محیطی سد ایوشان در دو فاز ساختمانی و بهرهبرداری بر محیطهای بیولوژیکی، فیزیکی- شیمایی، اقتصادی- اجتماعی، فرهنگی و استراتژیکی شناسایی و با استفاده از ماتریس آیکلد و ارزیابی اثرات سریع بررسی شده است. نتایج نشان داد که بیشترین اثرات و پیامدهای منفی در فازهای ساختمانی و بهرهبرداری در ماتریس آیکلد و ماتریس ارزیابی اثرات سریع مربوط به محیط فیزیکی - شیمیایی میباشد.
کماسی, مهدی, بیرانوند, بهرنگ. (1398). ارزیابی اثرات زیست محیطی سد ایوشان در مرحله ساخت و بهرهبرداری با استفاده از روش ماتریس آیکلد و ماتریس ارزیابی سریع. مطالعات علوم محیط زیست, 4(2), 1427-1442.
MLA
مهدی کماسی; بهرنگ بیرانوند. "ارزیابی اثرات زیست محیطی سد ایوشان در مرحله ساخت و بهرهبرداری با استفاده از روش ماتریس آیکلد و ماتریس ارزیابی سریع". مطالعات علوم محیط زیست, 4, 2, 1398, 1427-1442.
HARVARD
کماسی, مهدی, بیرانوند, بهرنگ. (1398). 'ارزیابی اثرات زیست محیطی سد ایوشان در مرحله ساخت و بهرهبرداری با استفاده از روش ماتریس آیکلد و ماتریس ارزیابی سریع', مطالعات علوم محیط زیست, 4(2), pp. 1427-1442.
VANCOUVER
کماسی, مهدی, بیرانوند, بهرنگ. ارزیابی اثرات زیست محیطی سد ایوشان در مرحله ساخت و بهرهبرداری با استفاده از روش ماتریس آیکلد و ماتریس ارزیابی سریع. مطالعات علوم محیط زیست, 1398; 4(2): 1427-1442.